Житомирщина виходить із «червоної» зони карантину з 5 травня

Житомирська область із 5 травня виходить із «червоної» зони карантину. Проте невідомо, у яку точно зону переводять регіон.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Telegram-каналі.

Так, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 4 травня, Житомирьска область переходить до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

«За результатами Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 05 травня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області, та застосувати на території Житомирської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для "жовтий" рівня епідемічної небезпеки», - йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, хоча на сьогодні й є всі передумови для виходу Житомирської області з «червоної» зони карантину, там все ще спостерігається перевищення епідпорогу по ГРВІ на 5 %. Тому, як наголосив санлікар, в регіоні діятиме «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

Він повідомив, що в області впродовж останнього місяця значно покращилась епідситуація. Щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 за місяць знизилася втричі. А завантаженість ліжок із киснем зменшилась і наразі становить 39%.

«Рівень госпіталізації — 59 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків впродовж 7 днів становить менш як 16%. І охоплення тестуваннями перевищує встановлений постановою уряду показник майже у два рази»,  - зазначив Ляшко.

Голові Житомирської ОДА доручено забезпечити у регіоні дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.