Житомирська область із 3 березня потрапить у «червону» зону

Через збільшення рівня захворюваності на COVID-19 у Житомирській області з 3 березня запроваджують обмеження «червоної» зони карантину.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив у Facebook міністр уряду Олег Немчінов.

«Встановити з 00 години 00 хвилин 03 березня 2021 рроку "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області та застосувати на території Житомирської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоний" рівня епідемічної небезпеки», - наголосив міністр.

У свою чергу очільник Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко пояснив, що посилення карантину необхідне через збільшення рівня захворюваності.

«За останній тиждень на Житомирщині здійснено майже 6 тисяч ПЛР-тестувань, із них половина виявилася позитивними. За останні чотири тижні динаміка захворюваності в області збільшилась втричі — від 900 до більш ніж 2700 хворих», — написав він у Facebook.