У Генштабі ЗСУ розповіли, що відбувається зараз у регіонах України

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по інфраструктурі України, обстрілюють українські позиції та без успіху намагаються проводити штурм на деяких напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

За даними штабу, на Поліському напрямку російські війська не проводили активний наступ. Продовжують завдавання вогневого ураження по підрозділах наших військ у районах населених пунктів Личанка, Петрушки, Шпитьки та Мощун.

На Сіверському напрямку окупанти зосередили свої зусилля на консолідації та утриманні раніше окупованих кордонів. Проводиться перегрупування, концентрується техніка в населених пунктах і лісах, щоб запобігти її пошкодженню вогнем.

Війська рф продовжують блокувати місто Чернігів, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі. Утримують захоплені раніше кордони та проводять обладнання інженерної позиції. За даними Генштабу, російські сили відступили із села Сновськ, знищивши міст через річку Снов. Крім того, російські окупанти знищили мости в поселеннях Конотоп, Стара Рудня, Смяч, Малий Дирчин та Великий Дирчин.

У напрямку Броварів окупанти продовжують обстрілювати позиції наших військ поблизу села Лук'янівка.

На Слобожанському напрямку ворог діє за допомогою окремих підрозділів Західного військового округу. В районі міста Суми продовжується перегрупування військ та виведення їх на територію рф для відновлення боєздатності після втрат. За інформацією штабу, морально-психологічний стан особового складу вкрай низький. Військовослужбовці 15-го мотострілецького полку відмовляються брати участь у війні.

У напрямку Харкова окупанти продовжують блокувати місто й обстрілювати цивільну інфраструктуру та проводять заходи з логістичної підтримки військ.

У районі міста Ізюм окупанти здійснюють перегрупування та поповнення боєприпасів для подальшого відновлення наступу на Слов'янськ.

На Донецькому напрямку російські окупанти зосереджують свої основні зусилля на тому, щоб узяти під контроль селища Попасна та Рубіжне, виїзди в райони Вугледара та Солодкого, а також захопити місто Маріуполь.

Війська рф здійснили артилерійський та мінометний обстріл населених пунктів Торецьке, Світлодарськ, Троїцьке.

У напрямку селища Терни після зіткнення із ЗСУ окупанти відступили до району населеного пункту Макіївка.

У Рубіжному за підтримки артилерії окупанти намагаються здобути опору у північно-західній частині міста, але безрезультатно.

У районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області російські сили двічі без успіху намагалися штурмувати. Вони відступили та продовжили артилерійський обстріл позицій українських захисників.

Війська рф невдало здійснили штурми в районі Мар’їнки. У Маріуполі ㅡ продовжили просуватися до центру міста й обстрілювати позиції українських військ.

У районах Степногірська та Гуляйполя російські окупанти здійснили артилерійський обстріл позицій підрозділів Сил оборони України.

На Таврійському напрямку підрозділи росгвардії на тимчасово окупованих територіях Херсонщини продовжують вишукувати українських військовослужбовців, учасників АТО, громадських активістів, а також захоплювати зброю та боєприпаси.

На Південному напрямку окупанти відновлюють боєздатність та поповнюють боєприпаси, продовжують інженерні роботи. У напрямку населеного пункту Благодатне проводилися штурмові операції, але безрезультатно.

Корабельний склад чорноморського флоту рф виконує завдання у визначених районах Чорноморської та Азовської операційних зон. Окремі кораблі вийшли у закритий район, імовірно, для завдавання ракетних ударів по об’єктах на території України.