В усій Україні ввели обмеження через коронавірус

Кабінет міністрів увів обмеження по всій Україні через загрозу поширення коронавірусу COVID-19. Навчальні заклади відправлять на карантин, а в країні обмежать масові зібрання. Про це повідомили у Кабміні.

Так, в Україні заборонять масові зібрання понад 200 людей. Це стосуватиметься також спортивних (їхнє проведення буде можливим з дозволу міжнародних організацій, без глядачів) і культурних заходів. Водночас заходи державної необхідності не скасовуватимуть.

Карантин в школах запланували ввести на 3 тижні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пізніше на брифінгу зазначив, що «діти в школу, університети, садочки з завтрашнього дня (12 березня, — ред.) ходити не мають».

«Прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву», — йдеться у повідомлення. 

До 1 червня уряд заборонив експорт товарів протиепідеміологічного призначення. Зробили це, аби «гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення».

Також Кабмін обіцяє закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.