ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 934 населені пункти України - Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що загалом українські військові вже звільнили від російсько-окупаційних військ 934 населені пункти України.

Про це він сказав під час свого відеозвернення.

Зеленський уточнив, що поліція вже відновила роботи у 435 населених пунктах, місцеве самоврядування запрацювало у 431 громаді, а роботу гуманітарних штабів розпочали у 361 населеному пункті.

«Поступово відновлюємо доступ людей до медичних та освітніх послуг, органів соцзахисту», — додав президент.

Він зазначив, що серед найбільших загроз - міни та розтяжки, які встановили окупанти, а також снаряди, що не розірвалися. Президент закликав громадян, які повертаються у звільнені громади, бути дуже уважними.

Також Зеленський зауважив, що ситуація на сході та півдні країни залишається «максимально жорсткою»: окупанти не полишають спроб новим масштабним наступом вибороти для себе хоч якусь перемогу, «хоча б щось, що вони зможуть "згодувати" своїм пропагандистам».

Президент наголосив, що Україна зробить усе, щоб притягнути до відповідальності кожного російського військового і командира, які винні у воєнних злочинах, і зазначив, що сучасні технології дозволять встановити багато деталей: кожне прізвище, домашню адресу чи банківський рахунок.

Крім того, він відзначив державними нагородами 203 військовослужбовців Збройних сил України, з них 49 - посмертно. П'ятьом військовим посмертно надано звання «Герой України».