Настоятель Святогірської лаври під час літургії здав росіянам позиції ЗСУ на Донеччині

Служба безпеки України повідомила про підозру настоятелю Святогірської лаври УПЦ МП митрополиту Арсенію, який, за даними слідства, здав російським окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У спецслужбі кажуть, що це відбулося під час літургії митрополита Арсенія. Тоді він під відеозапис назвав парафіянам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевій групі Telegram-каналу.

В СБУ вважають, що в такий спосіб клірик намагався завуальовано злити росіянам місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі.

За даними слідства, митрополит Арсеній ще до початку повномасштабного вторгнення росії висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. Зокрема, в інтерв’ю він називав збройну агресію рф «громадянським конфліктом».

Слідчі повідомили настоятелю Святогірської лаври про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Наразі йому готуються обрати запобіжний захід. Митрополиту може загрожувати до 8 років позбавлення волі.