Порошенко привіз у розвідбат FPV-дрони «Мольфар», квадроцикли та екскаватор для фортифікацій

П'ятий президент України Петро Порошенко привіз в один з розвідувальних батальйонів ЗСУ партію FPV-дронів, квадроцикли та екскаватор для облаштування позицій. Також військовим передали детектори ворожих безпілотників «Цукорок», які дозволяють завчасно виявити небезпеку.

Про це Порошенко повідомив у Facebook.

Військові зазначили, що екскаватор дозволить швидко і якісно сторювати інженерні споруди, бліндажі, бруствери для того, щоб уберегти життя побратимів.

За словами п'ятого президента, загалом для ЗСУ вже купив більше 40 екскаваторів, бо вони дуже потрібні на лінії фронту. Так само, як і квадроцикли.

«Потужні квадроцикли, на яких наші хлопці будуть доставляти боєприпаси, будуть доставляти групи для виконання бойових задач», – пояснив військовий та додав, що також квадроцикли добре себе показують під час швидкої евакуації поранених.

FPV-дрони, які Порошенко передав розвідникам, повністю готові до бойового застосування і оснащені платою ініціації. На додачу до них – це 6 Мавіків для розвідки.

«100 FPV- дронів це вважайте 100 уражених цілей противника», – підкреслили бійці.

«Привезли хлопцям і детектори російських дронів «Цукорок». Ця маленька коробочка захищає життя воїну, сигналізує про наближення ворожого дрона, дає час змінити позицію», – розповів п’ятий президент.

Як відомо, Фонд Порошенка разом з волонтерами замовили за кордоном комплектуючі для тисячі таких детекторів, і вони вже надходять у війська. Попит на «Цукорки» величезний, і вони без перебільшення рятують життя.

«Це прилад виявлення FPV-дронів, який непогано показав себе на полі бою, і у хлопців є хвилини для того, щоб сховатися від дрона», – пояснюють захисники.

Водночас Порошенко додав, що його команда намагається забезпечити, щоб в кожен автомобіль став цей «Цукорок».

«Українські військові роблять усе можливе й неможливе. Бачу це щоразу, коли приїжджаю з передачами на Схід, Південь та у прикордонні з росією території. Потрібно їм допомагати – технікою, зброєю, іншим забезпеченням. Ми це чудово усвідомлюємо, коли 24/7 збираємо вантажі для наступної передачі. Ми бачимо, чого насправді заслуговують наші військові, коли б’ються за нашу землю. Здійснити наші плани — це справа честі. Це — наш внесок у перемогу», – резюмував Порошенко.