Вбивство поліціянта на Вінниччині: обох нападників затримали в Одеській області

В Одеській області вдалося затримати обох військовослужбовців, які напередодні вбили працівника поліції у Вінницькій області. Обом загрожує довічне ув'язнення.

Про це заявив у Facebook голова Національної поліції України Іван Вигівський.

Він зазначив, що обох зловмисників вдалося затримати за силової підтримки спецпідрозділу Нацполіції КОРД.

Правоохоронці встановили, що затриманими виявилися батько та син віком 52 та 26 років. Обидва є військовослужбовцями та уродженцями Вінницької області.

Вигівський також зазначив, що поліціянт, який загинув під час виконання обовʼязків, встиг вистрілити та поранити зловмисників. Він намагався захистити напарника, на якого напали першим.

За фактом нападу на правоохоронців проти затриманих відкрили кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України — вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Обом загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, у ніч проти 20 квітня в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції. Ще один зазнав поранення. Правоохоронці приблизно о 02:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по правоохоронцях, внаслідок чого загинув 20-річний поліціянт, а його напарник — поранений.