Уряд призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти

Кабінет міністрів України призначив на посаду Уповноваженого з питань людей, зниклих безвісти за особливих обставин, Артура Добросердова.

Про це повідомив у Facebook представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Громадська організація ZMINA ще у серпні 2023 року повідомляла, що Артур Добросердов буде займатися питаннями безвісти зниклих у структурі МВС.

Цю позицію він отримав у межах перерозподілу функцій Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин.

Як відомо, Добросердов розпочав свою кар'єру в органах прокуратури на посаді старшого слідчого прокуратури міста Вінниця. З 2010 по 2013 роки працював заступником прокурора Вінниці. У 2013-2014 роках обіймав посаду начальника відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області.

З 2014 по 2015 роки був начальником відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення прокуратури Вінницької області.

У липні 2015 року був призначений начальником відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з корупційними злочинами прокуратури Вінницької області.

З січня 2016 року був заступником прокурора Одеської області. У 2021 році був начальником Південного міжрегіонального територіального управління АРМА. А також тимчасовим виконувачем обов'язків заступника начальника ГСУ – начальника управління організації досудового розслідування у Нацполіції.