Військові, які вбили поліцейського на Вінниччині, везли гранати і боялися викриття - МВС

Затримані військовослужбовці, яких підозрюють у вбивстві працівника поліції на Вінниччині, перевозили у своїй автівці бойові гранати.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в етері національного телемаратону.

"Мотив встановить слідство звичайно. Але ми розуміємо, що дійсно, вони перевозили боєприпаси, гранати. Вони вже вказали, де знаходяться скинуті в водоймище гранати в ящиках. Зараз на місці працюють криміналісти, слідчі та водолази.

Що стосується зброї, з якої був застрелений наш поліцейський, то на даний момент, ми розуміємо, де цей пістолет. Знаряддя вбивства буде вилучено і все буде залучено до матеріалів кримінального провадження", – сказав міністр.

Клименко також розповів, що другий поліцейський, який отримав поранення перебуває у середньо-важкому стані, але стан стабільний.

"Лікарі дають позитивний прогноз", - сказав міністр.

Клименко наголосив, що затримані перевозили бойові гранати і, скоріше за все, боялися бути викритими, тому "так і діяли".      

Нагадаємо, вночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль, у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник дістав поранення.