Гуменюк звільнили з посади речниці ОК «Південь»

Очільницю Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Наталію Гуменюк відкликали з посади. Напередодні щодо її звільнення до військового керівництва зверталася низка українських ЗМІ.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Там розповіли, що у пресслужбі Сил оборони півдня провели ротаційні заходи.

Наразі військове керівництво проводить відбір відповідного фахівця, «який чи яка вже невдовзі стане "голосом"» цього угруповання.

Також там запевнили, що Центр стратегічних комунікацій Сил оборони півдня працюватиме у штатному режимі та організовуватиме співпрацю з представниками медіа, які мають відповідну акредитацію Збройних сил.

Нагадаємо, напередодні учасники Медіаруху, журналісти та медіа, звернулися до військового керівництва з проханням усунути Наталію Гуменюк від управління об'єднаним пресцентром оперативного командування «Південь».

Підписанти зазначають, що Гуменюк перешкоджає висвітленню злочинів росіян і не дає журналістам показувати подвиг оборонців Херсонщини. А фіксувати воєнні злочини вдається здебільшого завдяки обходженню обмежень, встановлених у зоні підпорядкування Гуменюк, а не за її сприяння.

Так, журналісти звернулися до головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича з проханням замінити Гуменюк на посаді та забезпечити доступ репортерів до районів Херсонщини й сусідніх регіонів.