Вбивство Шеремета: Антоненка відпустили з СІЗО під домашній арешт

Шевченківський районний суд міста Києва сьогодні, 30 квітня, відпустив обвинуваченого у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під домашній арешт. Його тримали під арештом з грудня 2019 року. 

Про це йдеться з трансляції судового засідання.

"Це маленька перемога у битві, але не перемога у великій війні, яка ще попереду", - наголосив Антоненко у залі суду та подякував всім, хто його підтримував та допомогав. 

Тепер він буде зобов'язаний носити електронний браслет.

Як зазначається, змінити запобіжний захід просив захист обвинуваченого.

Прокурор не виступив проти цього і сказав, що покладається на розсуд суду. При цьому він вважає, що ризики переховування Антоненка від суду або тиску на інших учасників справи залишаються. На думку прокурора, цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом може забезпечити належну поведінку обвинуваченого. 

Адвокати просили відпустити музиканта під особисте зобов'язання. Вони говорили, зокрема, що справу розглядають доволі швидко, проте "з об’єктивних причин це неможливо зробити достатньо швидко, щоб був забезпечений принцип неперервності".

Крім того, кілька нардепів також хотіли взяти Антоненка на поруки. Зокрема, суд заслухав народних депутатів та ветеранів АТО Михайла Бондаря ("Європейська солідарність") та Ігоря Герасименка ("Слуга народу").

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета - музиканта (відомого як Riffmaster) та військового Сил спеціальних операцій ЗСУ Андрія Антоненка, а також лікарки Охматдиту, волонтерка і дитячий хірург Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь.  

Проте 11 серпня 2020 року  суд відпустив Кузьменко під домашній арешт, а Яні Дугарь був призначений запобіжний захід у вигляді застави.