Шмигаль назвав «недоцільним» перерозподіл коштів з телемаратону на техніку для ЗСУ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав недоцільним перерозподіл коштів, виділених на телемаратони «Єдині новини» та «Фрідом», на техніку для українських військових.

Про це йдеться в його відповіді на відповідну петицію, опубліковану на сайті Кабінету міністрів.

Підписанти закликали Кабмін переспрямувати кошти, призначені для телемаратонів, на фінансування БпЛА та пікапів для Збройних сил України.

З-поміж аргументів зазначалося, що такі телемаратони є «надзвичайно дорогими для державного бюджету», а їхній зміст — «маніпулятивним».

«Ситуація на фронті часто подається в рожевих тонах, що розслаблює суспільство і в результаті шокує його, коли починаються масштабні мобілізаційні заходи», — йдеться в петиції.

Це звернення до уряду підписали понад 29,5 тисячі людей.

У відповіді прем'єр наголосив, що забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки й оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики — пріоритетним питанням національної безпеки.

Він зазначив, що фінансування відповідних заходів є «вагомою складовою» протидії військовій агресії рф проти України, зокрема в інформаційному просторі.

«Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним», — відповів Шмигаль.

Він додав, що уряд постійно працює над залученням ресурсів, зокрема міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей Сил оборони, будівництва фортифікацій, захисту об’єктів критичної інфраструктури тощо.