НКРЕКП оштрафувала «Київоблгаз» на 850 тисяч грн за порушення ліцензії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на своєму засіданні 5 мая прийняла рішення накласти штрафні санкції на акціонерне товариство «Київоблгаз».

Про це повідомила пресслужба регулятора.

Як зазначається, під час планової перевірки працівники НКРЕКП встановили низку порушень підприємством ліцензійних умов. Зокрема, за період, що перевірявся, компанія «не дотримувалася структури тарифу».

Також, за даними НКРЕКП, «Київоблгаз» не виконував затверджених регулятором інвестиційних програм, не здійснював вчасно та в повному обсязі розрахунків з Оператором газотранспортної системи, не виконав зобов’язань зі встановлення лічильників газу необхідній кількості споживачів.

Крім того, Нацкомісія зауважила, що компанія має багато зауважень щодо неналежного рівня надання споживачам послуг з розподілу природного газу, в тому числі й в частині приєднань до газових мереж. Мовляв, до регулятору періодично надходили скарги щодо цього.

«Необхідно, щоб АТ "Київоблгаз" стало взірцем серед газорозподільних підприємств. Для цього у Товариства є всі можливості. Проте воно допустило дуже багато суттєвих порушень. Щоб надалі не було таких порушень, підприємство має зараз понести відповідальність», — наголосили у НКРЕКП.

У регуляторі додали, що сума штрафу у 850 тисяч гривень — максимальна.

«Київоблгаз» — публічне акціонерне товариство зі штаб-квартирою в місті Боярка Київської області. Воно займається розподіленням, транспортуванням і постачанням газу в області.