Проєкт держбюджету-2021 готовий до другого читання, - Шмигаль

Кабінет міністрів України затвердив проєкт державного бюджету на 2021 рік до другого читання.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

«Уряд на позачерговому засіданні схвалив допрацьований документ. Ми провели багато спільної роботи та консультацій із народними депутатами. Врахували більшість з наданих пропозицій, виходячи з пріоритетності видатків, наявних можливостей ресурсної частини бюджету і стану національної економіки», - наголосив глава Кабміну.

За його словами, ключовим аспектом є те, що бюджет залишається збалансованим та реалістичним до виконання.

«Наступного року ми очікуємо зростання економіки, що дасть змогу нам продовжити збільшення видатків на медицину, освіту та оборону», - підкреслив Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що у допрацьованому проєкті державного бюджету за 2021 рік доходи передбачено в сумі 1 трлн 92 млрд грн, а видатки — у сумі 1 трлн 328 млрд грн.

Крім того, він додав, що уряд знайшов можливість зменшити дефіцит по відношенню до ВВП з 6% до 5,5% та підкреслив, що у бюджеті за 2020 рік дефіцит був на рівні 7,5%.

«Тобто, на 2021 рік пропонуємо збалансований бюджет, в якому не передбачається збільшення податків для бізнесу й водночас покращується фінансування і соціальної сфери, і медицини, і надати підтримку підприємцям, які постраждали від пандемії», - переконує Шмигаль.

Як вважає глава Кабміну, цей бюджет залишається «бюджетом можливостей для розвитку і для промисловості, і для малого та середнього бізнесу».