Українські виробники скла попередили уряд про загрозу зупинки галузі

Підприємства скляної галузі України перебувають на стадії банкрутства та повного закриття через зростання ціни на природний газ. Наразі три виробники скла вже припинили свою роботу.

Про це повідомляє асоціація виробників "Скло України".

Як зазначається, через вартість енергоресурсів три виробники вже повністю зупинилися, а "решта перейшли в стадію технологічного простою, аби не допустити повної зупинки печей". 

Причина у тому, що газ зумовлює до 50 % собівартості скляної продукції. Значне зростання цін на енергоносії спричиняє стрімке зростання кінцевої ціни української продукції.

В асоціації наголошують, що без роботи можуть залишитися понад 12 тисяч працівників скляної галузі України, які наразі працюють на підприємствах, бо вони швидко стають збитковими і знаходяться на стадії банкрутства та повного закриття. 

Тому виробники звернулися до Кабінету міністрів України з проханням розробити програму підтримки галузі з наданням пільгових антикризових кредитів.

Також вони просять компенсувати ціни на газ у період кризової ситуації та дозволити брати участь у купівлі "соціального" газу.