Уряд спрямує понад 30 млрд грн теплокомуненерго на компенсацію різниці в тарифах

Кабінет міністрів планує перерахувати підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) понад 30 млрд грн на компенсацію різниці між ринковим та встановленим тарифами. 

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Укрінформ.

"Уряд працює над питанням компенсації для ТКЕ різниці в тарифах за попередні періоди, а також над питанням реструктуризації заборгованості цих підприємств. Понад 30 млрд грн буде перераховано для ТКЕ, аби цю різницю компенсувати", - сказав Шмигаль.

За його словами, такий крок дозволить стабілізувати фінансову ситуацію у виробників тепла.

Прем'єр-міністр також вважає, що в органів місцевого самоврядування немає підстав підвищувати тарифи для населення на тепло та гарячу воду, адже ТКЕ можуть підписати трирічні контракти з НАК "Нафтогаз України" із фіксованою ціною газу на рік. Крім того, до кінця квітня 2022 року стабільною буде і ціна на газ для населення.

Технічну готовність країни до опалювального сезону Шмигаль оцінив у понад 90%. За його словами, запаси газу у підземних сховищах уже перевищили 18,5 млрд кубометрів.

"Для порівняння, у 2018 році запаси на середину жовтня були 17,1 млрд кубометрів, у 2017 році – 16,8 млрд кубометрів ", - зауважив голова уряду.