Уряд України спільно з ООН запускає ще дві програми виплат - Шмигаль

Кабінет міністрів України спільно з Організацією Об’єднаних Націй запускає ще дві програми виплат: для вимушених переселенців та малозабезпечених пенсіонерів, які переїхали через бойові дії.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

Вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, будуть отримувати по 2 200 гривень щомісяця на кожного члена родини. Ці кошти Всесвітня продовольча програма ООН буде платити протягом трьох місяців.

Також Управління Верховного комісара ООН у справах біженців окремо допоможе малозабезпеченим пенсіонерам з-поміж вимушених переселенців. Їм також додатково виплачуватимуть по 2 200 гривень.

Такими виплатами Кабмін планує охопити близько 700 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Паралельно з цим уряд додатково виділить майже 1,3 мільярда гривень з резервного фонду для Фонду соцстрахування, щоб забезпечити виплати допомоги по безробіттю.

Нагадаємо, наразі для вимушених переселенців вже працює програма допомоги, за якою уряд виділяє по 2 тисячі гривень кожному дорослому та по 3 тисячі на кожну дитину в родині, що була вимушена переїхати.

На такі виплати вже було спрямовано 578 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають близько 155 тисяч внутрішньо переміщених осіб.