З початку року великі платники податків сплатили 26,6 млрд грн податків

Протягом січня-лютого 2021 року великі платники податків, які обслуговуються у Центральному міжрегіональному управлінні Державної податкової служби по роботі, забезпечили збір платежів до Державного бюджету в розмірі 26,6 млрд гривень.

Про це повідомив керівник Центрального міжрегіонального управління Микола Чмерук, передає пресслужба ДПС.

«З початку року ми маємо позитивну динаміку щодо надходжень від державних підприємств по частині чистого прибутку. Загалом його сплачено 709,9 млн грн, що на 144 млн грн або на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року», - зазначив він.

Також до держбюджету надійшло акцизного податку понад 3 млрд грн, що майже на 15 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, Чмерук повідомив, що у 2021 році великі підприємства забезпечили платежі з податку на додану вартість у сумі 16,8 млрд грн та податку на прибуток – 1,6 млрд гривень.

За його словами, доля податкових платежів від великого бізнесу, що знаходяться на обліку у Центральному міжрегіональному управлінні, за результатами січня-лютого 2021 року склала 27% від податкових платежів Державного бюджету по Україні. В тому числі податок на прибуток – 25,9%, податок на додану вартість – 32,8%, акцизний податок – 32,8%.