ДБР вручило повістку про виклик на допит Порошенка його дружині

Співробітники Державного бюро розслідувань приїхали у вівторок у музей Гончара, де вручили повістку дружині Петра Порошенка Марині про повторний виклик на допит п'ятого президента у справі про переміщення художніх цінностей. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Дружині Порошенка вручили повістку про повторний виклик на допит, щоб вона передала її чоловіку", - повідомили в ДБР.

У свою чергу адвокат Порошенка Ігор Головань розкритикував дії працівників ДБР.

"Набагато важче знайти дії ДБР, що відповідають закону. Останнім часом вони тільки те й роблять, що порушують закони і права громадян. Петро Порошенко запрошував пристойно людей прийти і подивитися, а не ввалюватися бандитським нападом зі зброєю в масках, а потім бігти, а потім повертатися. А зараз ми тут стоїмо, то може, вони по бронетранспортер поїхали. Ще раз говорю, що президент Зеленський обіцяв нам пригоди. І ми маємо пригоди. Цю обіцянку він не порушив", - заначив адвокат.

Також Головань розповів журналістам, що представники ГБР провели обшуки в музеї і вилучили документи, що підтверджують законність і придбання картин з колекції Порошенка, повідомляє Укрінформ.

"Під брехливим приводом, що вони (ДБР, - ред.) рятують якесь майно, вдерлися, переписали картини, по-моєму, забрали ті виставлені документи, що підтверджували законність придбання і ввезення цих картин", - зазначив він.

За словами адвоката, детектив назвав дії ДБР "обшуком", але рішення суду щодо цих обшуків не було надано.

Головань також зауважив, що під час обшуку в приміщенні музею було "мінімум семеро" представників ДБР із закритими обличчями. Він додав, що вказані дії ДБР будуть оскаржені.

"Ми будемо оскаржувати їхні дії й подавати заяву про злочин", - сказав адвокат.

Як повідомлялося, Порошенко не прибув у вівторок на допит до ДБР, куди його викликали як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей. Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що виклик його клієнта до ДБР незаконний, оскільки він не давав згоди на допит за іншою адресою.

Нагадаємо, 26 травня лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко відкрив виставку картин художників з українським корінням зі своєї родинної колекції.