Депутат від "Слуги народу" поширив відео, де брат глави ОП нібито «торгує» держпосадами: Єрмак звернувся в СБУ для розслідування

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких, ймовірно, брат голови Офісу президента Андрія Єрмака проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади. Про це йдеться у публікації парламентаря у Facebook.

«Відеодокази, як Єрмак через свого брата «барижить» державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки, ну і, звичайно, заробіток на державі», — написав Лерос.

Серед запропонованих посад звучали Київська митниця, Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця. Також спілкувалися про телеканал «Україна» та Національний комплекс «Експоцентр України».

На поширених відеозаписах зазначені дати знімання — 20 серпня, 16 та 23 вересня, 3 жовтня 2019 року.

«Андрій Борисович, ти ворог України і тобі краще піти, поки по-хорошому. P.S. Андрій Борисович, не поспішай відмовлятися від брата, це ще не все», — додав депутат.

Зокрема, у розмові про посади в Київській митниці неназваний чоловік сказав: «Тобто жодної інформації про мене вам не передавали?.. Я сюди йшов, і мені казали, що там вже питання вирішене».

У відповідь на це Андрій Єрмак повідомив у Facebook, що сьогодні ж, 29 березня, подасть заяви до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань.

«Я хочу, щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів, передусім їх достовірності, всіх фактів, а також хто і на чиє замовлення це робив, як ці записи опинилися у Гео Лероса», — зазначив глава ОП.

Він розповів, що його брат Денис з 2014 року їздив у зону бойових дій як доброволець, і його «добре знає і поважає спільнота добровольців і ветеранів».

«Я і моя родина — чесні і порядні люди. Я нікому не дозволю обливати нас брудом. Гео Лерос, і ти сам, і я, і люди, які розуміють ситуацію, знають, навіщо і в чиїх інтересах ти все це робиш і пишеш. Якщо говорити про «червоні лінії», за якими починається моральна деградація особистості, то це точно вони. І ти їх перейшов», — додав Єрмак.

Глава ОП уточнив, що особисті інтереси парламентаря «виявилися важливішими за спільну мету, з якою партія «Слуга Народу» йшла на вибори».