Депутат В'ятрович звернувся до СБУ через підписаний у Мінську документ

Колишній глава Інституту нацпам'яті Володимир В’ятрович та депутат від фракції «Європейська Солідарність» звернувся до правоохоронців через підписані у Мінську домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР». Про це він написав на своїй cторінці у Facebook.

«Те, що зробили Кучма і Єрмак у Мінську — державна зрада. Звернувся до СБУ, НАБУ і ДБР з вимогою відкрити кримінальне провадження», — написав В’ятрович.

У зверненні згадують документ, підписаний за підсумками зустрічі ТКГ 11 березня.

«Такі дії громадян України Кучми і Єрмака суперечать Конституції й законом України і свідчать про підтримку ними дій держави-агресора, спрямованих на зняття з Росії відповідальності за агресію…», — йдеться в заяві до Служби безпеки.

Також депутат просить розслідувати причетність до підписання документу інших посадовців, зокрема й президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 11 березня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР», основним завданням якої є здійснення діалогу, консультацій та вироблення пропозицій щодо проєктів політичних і правових рішень щодо врегулювання конфлікту відповідно до Комплексів заходів, в тому числі щодо проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей України.