Депутат Юрченко каже, що 3 млн гривень застави за нього внесли «небайдужі до екології люди»

Виключений із фракції «Слуга народу» народний депутат Олександр Юрченко, якого підозрюють у хабарництві, заявив, що за нього внесли 3 млн грн застави «небайдужі люди». Про це він сказав журналістам біля будівлі Верховної Ради, передає «Радіо Свобода».

«Люди, які є небайдужими до ситуації з екологією на Київщині, безпосередньо, переймаються проблемами полігонів», - відповів Юрченко на питання, хто вніс за нього заставу.

Він заперечив інформацію в ЗМІ про те, що заставу за нього міг внести народний депутат із фракції «Слуга народу» Андрій Холодов.

На питання про те, чи планує він складати мандат, депутат відповів, що не планує.

«Ні в якому разі. Мене обрали люди, дали мені обов’язки, я маю ці обов’язки виконувати. І тим більше ви бачите, що моя діяльність, мабуть, комусь заважає, і ми будемо далі боротися», - підкреслив Юрченко.

Він заявив, що жодних злочинів не вчиняв, грошей не брав і не вимагав. Інші обставини справи розповідати не став, «оскільки триває досудове розслідування».

Нагадаємо, працівники Національного антикорупційного бюро України спіймали на великому хабарі помічника депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка. Самого парламентаря вважають причетним до злочинної схеми.