Депутати від «Голосу» подають заяву до НАБУ на президента «Енергоатому»

Народні депутати від партії «Голос» подають заяву до Національного антикорупційного бюро та Нацагентства з питань запобігання корупції на президента «Енергоатому» Петра Котіна.

Про це заявив депутат Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

«В основу заяви поклали дані з сюжету "Схем"… але ще й додаткову інформацію, яка не висвітлювалась ще в публічному просторі, але, впевнений, буде дуже корисна для наших антикорупційних органів. Побажаємо їм оперативної удачі в розслідуванні», — написав депутат.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі проєкту «Схеми» («Радіо Свобода») заявили, що 70-річна теща глави «Енергоатому» Петра Котіна придбала нерухомість та землю під Києвом під час повномасштабної війни, офіційно не маючи на це власних доходів.

За даними журналістів, родичка Котіна влітку 2023 року стала власницею двоповерхового будинку площею майже 300 квадратних метрів та землі під ним, з виходом до озера. А тепер у цьому будинку мешкає сам Петро Котін.

У коментарі «Схемам» президент «Енергоатому» заявив, що необхідні кошти для купівлі майна його теща зібрала з різних джерел: власних заощаджень, переданої на зберігання готівки від родичів та позик із розрахунку майбутнього продажу майна, що нині перебуває в окупації.

Окрім цього, у жовтні правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом людям у завданні збитків «Енергоатому» на майже 100 млн гривень під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива. Цьому розслідуванню також передувала публікація журналістів.

А у травні керівник проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов заявив про викриття можливих корупційних схем при закупівлях мішків в «Енергоатомі».

Наприкінці грудня, за даними «Схем», спливає контракт Петра Котіна з «Енергоатомом», але його можуть продовжити.