Депутати вимагають звільнити Монастирського з посади глави МВС

Низка народних депутатів подала до Верховної Ради проєкт постанови №7009 про звільнення Дениса Монастирського з посади міністра внутрішніх справ України, який, зокрема, став фігурантом у справі про ДТП за участю депутата Олександра Трухіна.

Відповідний документ парламентарі зареєстрували на сайті Ради 3 лютого.

Серед ініціаторів цієї постанови майже всі депутати із політичної сили «Європейська солідарність». Але до них також долучився лідер «Розумної політики» Дмитро Разумков.

Так, у пояснювальній записці до документу вказується, що останнім часом навколо МВС «складається ситуація, яка свідчить про неналежне виконання міністром своїх обов’язків».

Зокрема, депутати згадують скандал із вже колишнім заступником міністра Олександром Гогілашвілі, якій ображав поліцейських, а також сутички біля Печерського райсуду Києва, де обирали запобіжний захід п’ятому президенту України Петру Порошенку, та сутички 25 січня під Верховною Радою, де протестували активісти «SaveФОП».

«Останньою надзвичайною подію стало опублікування відео поліцейських з місця ДТП депутата "Слуги народу" Олександра Трухіна із якого видно, що покривання цього злочину здійснював міністр внутрішніх справ України Монастирський Д.А», ㅡ йдеться у пояснювальній записці.

Автори документа наполягають, що це свідчить про зловживання владою і службовим становищем міністром внутрішніх справ. Тож Дениса Монастирського пропонують звільнити з МВС, «зважаючи на його незадовільну діяльність на посаді міністра, та на невідповідність займаній посаді».