Деяким мир не потрібен, війна - це бізнес і великі гроші, - Сивохо

Сьогодні, 12 березня, повинна була відбутися офіційна презентація Національної платформи примирення і єдності. Про це заявив радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу Сергій Сивохо в Facebook.

«Сьогодні ми робимо перші кроки до миру. Починаємо шлях, на який за 6 років ніхто не наважився вийти. Шлях до миру через діалог. Більше 40 представників ЗМІ, члени громадських організацій та міжнародної спільноти, представники Офісу президента і нового МінТОТ (міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, - ред.), релігійних конфесій та профільних робочих груп прямо зараз збираються в одному залі», - повідомив Сивохо.

Однак, як повідомляє Громадське, презентацію Національної платформи примирення і єдності зірвали близько 50 чоловіків, які представилися ветеранами бойових дій на Донбасі з полку «Азов» та активістами партії «Національний корпус».

Там почалася словесна перепалка, яка переросла в бійку. В кінці Сивохо покинув зал, а представники «Нацкорпусу» пішли за ним. Один з них штовхнув Сівоха — той упав.

«Деяким світ не потрібен. Вони хочуть війни. Бо війна - це бізнес і великі гроші. Вони зірвали презентацію, але не зупинять наш рух до миру. Ми продовжуємо нашу роботу і наш діалог», - написав Сивохо в Facebook.

У Нацполіції уточнили, що в управління доставили 15 учасників інциденту.

«Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень», - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк чотирьох років.