Ексдепутат Пашинський заявив про обшуки в його будинку

Сьогодні зранку, 12 лютого, правоохоронці прийшли з обшуками до будинку колишнього народного депутата Сергія Пашинського. Він повʼязує їх зі справою про передання державі так званого палива Курченка.

Про це Пашинський повідомив у Facebook, вказавши, що обшуки проводять СБУ та НАБУ. 

«Справа щодо передання "палива Курченка", а насправді палива кремлівської "роснефті", державі за часів мародерства [Віктора] Януковича. Цей олігарх нажився активами на сотні мільйонів доларів, зокрема майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014 році вдалося передати державним нафтовим операторам», — написав Пашинський.

Він зазначив, що у 2015 році як народний депутат звернувся до президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом «роснефті», що, мовляв, дуже сильно розізлило спонсорів Януковича та їхніх російських кураторів.

Пашинський переконує, що «через свою агентуру росіяни тоді, 10 років тому, домоглися відкриття кримінального провадження» №32014100070000038 від 8 травня 2014 року. І, мовляв, саме на підставі цієї старої справи в його будинку і влаштували сьогодні обшуки.

Сергій Пашинський підсумував, що з березня 2022 року очолює Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України, підприємства-учасники якої виробляють безпілотники, артилерію, бронетехніку, боєприпаси тощо. І додає: «Мене не треба шукати чи обшукувати — за цей час я жодного разу не покидав Україну».

У НАБУ підтвердили проведення обшуків. Там зазначили, що викрили злочинну організацію, через діяльність якої протягом 2014-2018 років держава зазнала збитків на суму 967 мільйонів гривень. Пашинському та його бізнес-партнеру оголосили підозри через незаконне присвоєння нафтопродуктів.