Фокіна звільнили з української делегації в ТКГ

Вітольда Фокіна звільнили з посади першого заступника глави української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання миру на Донбасі. Про це повідомила пресслужба глави держави.

У Зеленського заявили, що для президента є принциповим, щоб представники держави керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами. Там кажуть, що Фокін несправедливо оцінював тимчасову окупацію Криму, Севастополя та окремих районів Донецької і Луганської областей України.

«Представляти державу на будь-якому рівні ㅡ це не шанс для особистих поглядів та амбіцій, це ㅡ безумовний обов'язок втілювати в життя позицію держави та інтереси українського народу», ㅡ йдеться у заяві.

Фокін прокоментував у Facebook свою вчорашню заяву та звільнення, сказавши, що депутати «не хотіли розбиратися по суті» і «виривають слова з контексту». Він запевняє, що і надалі буде робити все можливе для встановлення миру на Донбасі.

«Я сподівався, що мене почують та зрозуміють... Ця історія чітко показала, хто є хто. Я вдячний всім, хто мене підтримав... Ви намагалися закидати камінням мене, а потрапили в усіх жителів України... Я буду продовжувати робити все, що від мене залежить, для того, щоб мир в нашій країні настав якомога швидше», - додав Фокін.

Нагадаємо, 29 вересня на засіданні комітету парламенту з питань організації державної влади Вітольд Фокін заявив, що поки не бачить доказів того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією.

Фокін пробув в делегації майже два місяці. Президент Володимир Зеленський ввів колишнього прем'єр-міністра Вітольда Фокіна до складу делегації України в Тристоронньої контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі 18 серпня. Він став першим заступником глави делегації Леоніда Кравчука.