Гетманцев зареєстрував альтернативну постанову про своє звільнення

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Слуги народу" Данило Гетманцев подав альтернативний проєкт постанови про своє звільнення з посади голови парламентського комітету. 

Про це він написав у Facebook, оприлюднивши сканкопію документа.

«Вирішив подати альтерантивний проєкт постанови про власне звільнення. Мені здається, мотивував більш обґрунтовано», - зазначив депутат.

У постанові Гетманцев вказав на те, що має побороти нові правила для ФОПів і хто намагається цьому завадити, але написано все в іронічному стилі, мовляв, він визнає, що пішов «проти системи» й подає у відставку, бо зазіхнув на інтереси олігархів і пов’язаних із ними парламентарів.

«Оскільки продовження його (Гетманцева, - ред.) діяльності з розробки проєктів законів із питань оподаткування має на меті припинити незаконні схеми з ухилення від оподаткування та завдати шкоди від цього багатьом поважним людям і тому унеможливлює виконання ним своїх обов'язків», - йдеться в дописі.

Також він додав, що «традиція ухилення від оподаткування сягає корінням сивої давнини, і не нашому поколінню цю традицію ламати».

«Констатуючи, що блокування Комітетом зниження податкових ставок для аграрних олігархів є діяльністю, яка підриває довіру до Верховної Ради з боку аграрних олігархів», — зазначив нардеп у проєкті.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, проєкт постанови №4402 Гетманцев зареєстрував 18 листопада.

Нагадаємо, 17 листопада народні депутати від груп «Довіра», «Партія "За майбутнє"» та фракції «Європейська солідарність» зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №4393 «Про відкликання з посади голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцева Данила Олександровича у зв'язку з незадовільною роботою на посаді».