Із Росією неможливо домовитися щодо Донбасу, - Кравчук

Наразі з Росією неможливо домовитися щодо врегулювання ситуації на Донбасі при нинішніх позиціях країни-агресора. І ця ситуація навряд чи зміниться найближчим часом.

Про це заявив сьогодні, 15 лютого, на форумі "Україна 30. Платіжка" глава української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук.

"Ми можемо констатувати - домовитися з Російською Федерацією про врегулювання ситуації на Донбасі у тому статусі, в якому вони себе бачать і які завдання ставлять, практично неможливо. Тобто ми маємо дивитися правді у вічі. І не треба думати, що може щось змінитися ближчим часом", – заявив він.

Кравчук зауважив, що нині на Донбасі відбувається загострення ситуації, і цього "не можна не бачити або не звертати на це уваги». Також він зазначив, що Росія під час переговорів «привласнює собі звання посередника, каже, що вона не сторона конфлікту".

Глава ТКГ розповів, що нещодавно брав участь в етері російського «Першого каналу», під час якого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив про намір поступово інтегрувати окуповані території України в Росію.

"Хоча ми й так знали, але це вже офіційна заява. Таким чином ми збираємося у Тристоронній контактній групі і ставимо завдання, як трансформувати ці неконтрольовані регіони в Україну, як сформувати місцеве самоврядування, його особливості тощо, а там завдання зовсім інші", - констатував Кравчук.