Кива заявив, що його виключили з партії ОПЗЖ

Народного депутата України Іллю Киву виключили з політичної партії «Опозиційна платформа - За життя». Водночас його однопартійці Вадим Рабінович та Ренат Кузьмін це заперечують.

Про це сам Кива повідомив в кулуарах Верховної Ради Telegram-каналу PavlovskyNEWS.

Як сказав депутат, його виключення добилися представники глави партії Юрія Бойка, «якого він поважає», і однопартійця Сергія Льовочкіна.

«Це була їхня системна робота, яку вони проводили протягом цілого року… Я, звісно, їх не влаштовую. Зі своєю принциповою позицією. Зі своїми привітаннями Путіна, зі своєю позицією щодо нацистських злочинців Бандери... Ми маємо право на свою точку зору і позицію. Я готовий як до діалогу, так і до різких безкомпромісних дій», — наголосив Кива. 

Він зазначив, що наразі чекає, коли також порушать питання щодо його виключення і з парламентської фракції ОПЗЖ.

Водночас народні депутати від ОПЗЖ Вадим Рабінович та Ринат Кузьмін інформацію про виключення Киви з партії заперечують. 

«Це маячня божевільного... Не дочекаєтеся! Кива - наш товариш», - написав Рабінович у Facebook.

«На моє запитання про виключення Киви з партії Юрій Бойко відповів, що ця інформація - фейк. Ніхто Киву не виключав і наразі готується партійне спростування для ЗМІ. Правда, сам Кива вже підтвердив своє виключення. Для мене, наприклад, усе, що відбувається - повна несподіванка, якщо не сказати більше. Якщо фейк - чекаємо спростування. Не фейк - чекаємо пояснення», - написав у Telegram-каналі Кузьмін.