Ляшку вручили підозру через бійку з депутатом Герусом

Колишній депутат Олег Ляшко прийшов до Бориспільської прокуратури для отримання підозри через бійку з народним депутатом від «Слуги Народу» Андрієм Герусом. Про це йдеться у трансляції ексдепутата від «Радикальної партії» Дмитра Лінька, передає Громадське.

Як повідомив прокурор, справу було відкрито за інформацією у ЗМІ, а жодна фізична особа заяву не подавала.

Довгий час Ляшко відмовлявся підписувати документи про отримання підозри, заявляючи, що вони сфальсифіковані. Зрештою, підпис таки поставив. Ексдепутат відмовився сьогодні надавати пояснення у цій справі, водночас запевнив, що прийде на виклик суду.

До того Ляшко повідомив журналістам біля будівлі правоохоронного органу, що генпрокурор Рябошапка наказав фальсифікувати проти нього справу.

«Генеральний прокурор Руслан Рябошапка подзвонив і дав команду Бориспільській прокуратурі фальсифікувати проти мене кримінальну справу. Мене звинувачують у нападі на державного діяча Геруса», — повідомив Ляшко.

Ексдепутат назвав Геруса «російським слугою» через його ініціативу з закупівлею електроенергії з Російської Федерації.

«Це величезна катастрофа для національних інтересів України. У результаті російської енергетичної експансії, а фактично — агресії, ми втрачаємо гроші, робочі місця, зупиняються підприємства, виробництва», — переконаний Ляшко.

Колишній депутат також висунув вимогу до Служби безпеки, генпрокурора та Національного антикорупційного бюро порушити кримінальне провадження щодо Андрія Геруса за державну зраду та зловживання владою.