Медведчук і Рабінович приїхали в Москву на засідання Держдуми

Депутати Верховної Ради України від фракції «Опозиційна платформа — За життя», зокрема, Віктор Медведчук та Вадим Рабінович, приїхали в Москву і були присутні на засіданні Державної думи Росії. Українські депутати взяли участь в засіданні Держдуми вперше за 6 років. Про це повідомив голова Держдуми В'ячеслав Володін, передає «Интерфакс».

«Привітаємо, колеги, це перша (з 2014 року, — ред.) делегація», — заявив Володін.  

Політсила поширила брифінг у Facebook за результатами зустрічі з депутатами Держдуми.

«Ми знайдемо місце, де зустрічатися з російською делегацією, доки, на жаль, стосунки з Росією і можливі зустрічі з російською делегацією залишаються в Україні», — заявив Медведчук.

Голова Держдуми пояснив, що українські колеги приїхали до російського парламенту для створення робочої групи парламентаріїв країн «нормандської четвірки». Наразі там формують міжфракційне депутатське об'єднання — «Міжпарламентський діалог заради миру. Україна, Росія, Німеччина, Франція».

«У рамках парламентського виміру нам необхідно зробити все можливе, щоб світ прийшов на українську землю, щоб законодавчо забезпечити вирішення глав держав «нормандської четвірки» і щоб були виконані Мінські угоди», — заявив Володін.

Як повідомляється, депутати Держдуми стоячи привітали українських депутатів.