Медведчук намагається знову запустити трансляцію кремлівської пропаганди в України - Ткаченко

«Медіахолдинг Новини», в склад якого входили підсанкційні телеканали ZIK, «112 Україна» та NewsOne, створив нове товариство з обмеженою відповідальністю з такою ж назвою.

Про це написав у Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Глава Мінкульту повідомив, що ТОВ зареєстрували 18 лютого - через два тижні після блокування телеканалів. Його засновниками є 100 людей, а статутний капітал нового ТОВ «Медіахолдінг Новини» складає 100 гривень.

«Схоже на те, що Медведчук і Ко шукають юридичні способи, аби знову запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір. Проте, скільки нових ТОВок за 100 гривень не роби — суть не змінюється, а отже й увага з боку держави до їхньої "діяльності"», - підкреслив Ткаченко. 

Також міністр задається питанням, «як зі статутним капіталом у 100 гривень можна фінансувати заздалегідь нерентабельне підприємство».

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Тараса Козака та телеканалів «112 Україна», NewsOne, ZIK.