Міський голова Кривого Рогу знайдений мертвим у власному будинку

Міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова 15 серпня знайшли застреленим на порозі власного будинку в селі Вільне. Поруч з тілом правоохоронці виявили рушницю.

Про повідомило видання «Перший міський».

Речниця поліції Кривого Рогу Ангеліна Крадожон у коментарі Громадському підтвердила факт смерті міського голови.

«Так, я підтверджую, що це він. Поряд була знайдена рушниця. Наразі на місці тривають слідчі дії. Планується відкриття справи за статтею 115 (умисне вбивство)», — зазначила речниця.

Усі деталі обіцяють повідомити згодом.

Депутат від «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабинович заявив в Facebook, що це не може бути самогубством, і вимагає від правоохоронних органів в найкоротші терміни знайти вбивць.

«Як співголова партії, в якій перебував Павлов, я вимагаю від правоохоронних органів створення групи, яка в найближчі дні відповість нам, хто вбив Костянтина Павлова. Розповіді про самогубство - явна брехня», - заявив Рабинович.

Як відомо, Костянтину Павлову було 48 років. Він мав вищу економічну освіту, менеджера організацій та диплом електрослюсара. Працював на криворізьких підприємствах «Кривбасконсалтінг», «Південний ГЗК», а також на Криворізькому суриковому заводі.

З 2005 року Павлов був депутатом від «Партії регіонів». З 2006 до 2012 року працював першим заступником міського голови Кривого Рогу.

З 2012 року став народним депутатом України 7-го скликання від «Партії регіонів». У 2014 році голосував за диктаторські закони.

На місцевих виборах у 2020 році балотувався в мери Кривого Рогу від партії «Опозиційна платформа - За життя», не пройшов, поступившись чинному меру Юрію Вілкулу, але згодом останній оголосив що знімає свою кандидатуру через стан здоров'я на користь Павлова.

У другому турі виборів, 6 грудня, конкурував із кандидатом від «Слуги народу» Дмитром Шевчиком і виграв вибори, набравши 56,97% голосів.