Місце Вакарчука у Раді офіційно зайняв ветеран війни на Донбасі Андрій Шараскін

10 жовтня Центрвиборчком офіційно визнав ветерана війни на Донбасі, українського актора й режисера Андрія Шараскіна обраним у народні депутати України від партії «Голос».

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Зазначається, що після складання депутатського мандата Вакарчуком до Верховної Ради мала зайти наступна за списком Аліна Свідерська. Але вона вчасно (до 8 жовтня) не подала документи до Центральної виборчої комісії, тому замість неї депутатом зареєстрували наступного за номером Шараскіна.

Як пояснили в «Голосі», Свідерська вирішила залишитися в команді політсили, але не працювати в парламенті.

Так, Андрій Шараскін - український актор і режисер, із початку серпня 2014 до січня 2016 року він був учасником війни на Донбасі, зокрема брав участь у боях у Донецькому аеропорту. З 2016-го його обрали заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань.

У 2019 році він очолив Координаційну раду добровольців та волонтерів Національного Форуму «Трансформація України».

За участь у захисті Донецького аеропорту отримав орден «За мужність» III ступеня та відзнаку президента — медаль «Учасник антитерористичної операції». Також має відзнаку міністра оборони «Знак пошани».

За інформацією громадського руху «ЧЕСНО», до війни Шараскін відкрив у Львові електронний тир, створив мережу дитячих театральних шкіл у Львові та Тернополі, а також був власником рекламної компанії.

Шараскін був режисером Львівського театру для дітей та юнацтва, знімався у телесеріалах, працював актором у різних театрах. Є керівником і засновником «Національного бюро креативу».