Нацрада оштрафувала телеканал «НАШ» на понад 200 тисяч гривень

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 квітня розглянула результати безвиїзних позапланових перевірок телекомпанії «НАШ 365» (логотип «НАШ») і застосувала нові санкції, зокрема оштрафувала на понад 200 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Перша перевірка стосувалася трансляції на телеканалі у грудні 2020 року, коли участь у передачі «П’ятниця. Вечір» через інтернет-зв’язок взяв представник «ЛНР» Родіон Мірошник.

«Мірошник висловив протиправні твердження стосовно територіальної цілісності та недоторканості державного кордону України, а також її конституційного ладу, чим розпалював ворожнечу», — йдеться в повідомленні Нацради.

Відповідно до статті 17 закону України «Про боротьбу з тероризмом», поширювати інформацію, яка має на меті пропаганду або виправдання тероризму, заборонено. Тому Нацрада оштрафувала телеканал на 114 тисяч гривень.

Ще один штраф на таку ж суму (114 тис. грн) на телекомпанію наклали за наявність в етері мовника закликів до розв'язання агресивної війни або її пропаганди та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі. Такий висновок зробили на основі перевірки показу відеоролика «Наша (не)залежність? НАШ покаже».

За двома іншими порушеннями мовнику оголосили попередження. Його зобов’язали виправити все відповідно до вимог чинного законодавства.