"Нехай чужаки підуть звідти": Кравчук назвав умову для прямих переговорів України з ОРДЛО

Як тільки Росія виведе свої війська з Донбасу і контроль над східною ділянкою кордону перейде Україні, наступного ж дня почнеться процес спілкування з представниками окремих регіонів Донецької і Луганської областей.

Про це в етері телеканалу "Україна 24" розповів глава української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук.

За його словами, сьогодні вести перемовини з людьми в окупованих районах "просто немає сенсу".

"Нас часто звинувачують, що ми не спілкуємося з ОРДЛО, що нібито в інших країнах спілкуються з сепаратистами. Я заявляю сьогодні, що як тільки Росія виведе свої збройні сили, спецслужби, найманців, пройде демілітаризація, і наступного дня ми б знайшли можливість і необхідність зустрітися і вирішувати питання сам на сам, нам не потрібен Мінський процес», - заявив глава української делегації в ТКГ.

Він підкреслив, що Україна на Донбасі готова "спілкуватися зі своїми", але після того, як російські війська підуть з території ОРДЛО.

"Нехай чужаки підуть звідти, і ми будемо спілкуватися зі своїми. Сьогодні люди в тих районах не є господарями. Вони виконують волю Кремля. І спілкуватися з ними просто немає сенсу", - додав Кравчук.