Онука Фокіна заявила, що її дідусь увійшов у ТКГ після того, як вона познайомила його з Єрмаком

Онука першого прем’єр-міністра Вітольда Фокіна Марія Фокіна стверджує, що познайомила дідуся з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, після чого Фокін увійшов до складу Тристоронньої контактної групи у Мінську. Про це вона заявила в етері програми «Світське життя».

Каже, що особисто познайомила Фокіна з Єрмаком, бо «це її друг», а дідусь нібито про цю дружбу не знав.

«Я сама, особисто, познайомила мого дідуся з Андрієм Єрмаком. Це мій друг. І це було наше особисте рішення, щоб дідусь почав займатися цим (питанням Донбасу в ТКГ, — ред.)… Він не знав, що Андрій Єрмак — це мій добрий друг дитинства. І Андрюші якраз потрібна була допомога із ситуацією (з Донбасом, — ред.)», — пояснила вона.

Марія запевняє, що погляди Єрмака та першого прем’єра у питанні Донбасу схожі. Зазначає, що її дідусь «не любить пресу», а з Єрмаком він знайшов спільну мову у питанні, як закінчити війну на Донбасі.

«У дідуся завжди були амбіції. Він – сірий кардинал. Він завжди по той бік камери, не любить інтерв'ю, не любить пресу. Але вони знайшли спільну мову з Андрійком, ну, з Андрієм Борисовичем, як вони можуть закінчити цю війну», – заявила Марія Фокіна.

Вона додала, що дружить з Єрмаком ще з часу, коли їй було 18 років, і часто бачиться з ним, навіть зараз.

Нагадаємо, 18 серпня президент Володимир Зеленський увів до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі колишнього прем'єр-міністра Вітольда Фокіна. Він став першим заступником глави делегації — Леоніда Кравчука.