Партія «Європейська солідарність» має найбільшу підтримку - соцопитування

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися наступної неділі, то опозиційну партю «Європейська солідарність» підтримало б 18,1% серед тих опитаних громадян України, хто визначився та піде на вибори, а «Слугу народу» - 17,9%.

Про це свідчать дані соціологічного опитування Центру SOCIS.

Станом на 11-16 грудня найбільшу підтримку мають партії «Європейська солідарність», яку підтримали 12,3% серед усіх респондентів та 18,1% серед тих, хто визначився з вибором. Водночас партію «Слуга народу» підтримують 12,1% та 17,9% відповідно.

Як свідчать дані Київського міжнародного інституту соціології, підтримка партії Порошенка за рік зросла на 1,8%. Натомість партія Зеленського втратила відповідно 0,7%.

Як відомо, лідерство партії «Європейська солідарність» в опитуваннях в листопаді та у грудні також фіксував КМІС. Так, за даними опитування, яке було проведене 3-11 грудня, за «ЄС» готові проголосувати 13,7% від усіх опитаних, а за партію «Слуга народу» готові віддати голоси 12,8% респондентів.

Соціологи зазначають, що різниця в підтримці цих двох партій у межах статистичної похибки, тобто формально за результатами опитування ці партії з приблизно однаковою підтримкою «ділять» перше-друге місце.

Далі йдуть партії:

  • «Батьківщина» (8,25% серед усіх респондентів і 12,2% серед тих, хто визначився з вибором),
  • «Опозиційна платформа – За життя» (7,8% і 11,5%),
  • «Розумна політика» (5,5% і 6,2%).

У інших партій - нижча підтримка. 

Опитування проводили упродовж 11-16 грудня 2021 року методом телефонних інтерв’ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Було опитано 2000 респондентів. Статистична похибка вибірки: +/- 2,4%.