Під вигуки «Ганьба!» ексмер Добропілля Аксьонов склав присягу в Раді

Колишній міський голова Добропілля Андрій Аксьонов склав присягу народного депутата у Верховній Раді. Водночас під час пленарного засідання представники опозиції заблокували трибуну і супроводжували процес складання присяги вигуками «Ганьба!».

Про це передає «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, перед тим, як Аксьонов склав присягу, перший заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук зібрав керівників фракцій і груп на нараду. Він повідомив, що уточнив у апарату Ради, чи є юридичні підстави для відмови у складанні присяги. Однак офіційних перешкод не було.

Через те, що частина депутатів заблокувала трибуну, Аксьонов складав присягу з місця. Його виступ супроводжувався криками «Ганьба».

Після присяги заступниця голови парламенту Олена Кондратюк звернулася до очільника Служби безпеки Укрїни Івана Баканова.

«Це публічний запит до голови СБУ: чи справді пан Аксьонов має паспорт громадянина Росії? Ми просимо дати офіційне роз'яснення», - зазначила політикиня.

Нагадаємо, у березні 2021 року Аксьонов переміг на довиборах у Раду на виборчому окрузі №50 на Донеччині. За нього віддали 65,46% голосів.