Підписання "формули Штайнмаєра" означає послаблення або навіть зняття санкцій з Росії - Порошенко

Політична партія "Європейська солідарність" виступає проти прийняття "формули Штайнмаєра", яка змінює послідовність дій, які були передбачені Мінськими угодами. Про це заявив п'ятий президент України Петро Порошенко, повідомляє пресслужба політсили.

"Сьогодні "формулою Штайнмаєра" називається "формула Путіна", який кардинально змінює послідовність дій, які були передбачені Мінськими угодами. Відкидають дорожню карту Мінських угод, яка була запропонована спільною позицією України, Німеччини та Франції в "нормандському форматі", - сказав лідер "Європейської солідарності".

Також Порошенко наголосив на важливості безпекового блоку, який був прописаний в мінських угодах.

"Не можна, відкинути безпековий компонент, який забезпечує повне виведення іноземних окупаційних військ з української території, роззброєння незаконних військових формувань, забезпечення участі українських політичних сил і українських кандидатів у виборчому процесі, повернення тимчасово переміщених осіб і їх активну участь у виборчому процесі, без яких ніякі вибори не можуть бути визнані легітимними і такими, що відповідають вільному волевиявленню українських громадян", - підкреслив політик.

Крім того, Порошенко зазначив, що підписання "формули Штайнмаєра" легітимує окупацію Росією Донбасу та проведення незаконного референдуму в окупованому Криму.

"В цих умовах ми наголошуємо, що підписання зазначеної формули російського походження, "формули Путіна", де-факто означає послаблення або навіть і зняття санкцій проти Російської Федерації, легітимізацію російської окупації окупованого Донбасу, легітимізацію незаконного референдуму в Криму і незаконної анексії Криму", - заявив п'ятий президент України.

Він також наголосив, що "Європейська солідарність" ніколи не погодиться на капітуляцію й не дасть зруйнувати Україну.

"Ми твердо наголошуємо: ми ніколи не підемо на це, ми солідаризуємося з тими акціями і закликами, які сьогодні лунають серед ветеранів. І ми не дамо зруйнувати Українську державу. Слава Україні!" - сказав Порошенко.