Після місцевих виборів «Слуга народу» створить коаліцію з «ОПЗЖ» у регіонах - депутат Качура

Народний депутат України від фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що об'єднання владної партії з "Опозиційною платформою - За життя" у регіонах після місцевих виборів «однозначно відбудеться».

Про це заявив Качура в інтерв'ю інформаційному агентству «Єдність».

Так, на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня, українці обиратимуть депутатів міських, районних та обласних рад. Після того, як стануть відомі результати виборів та кількість мандатів, яку отримає кожна з партій, політсили-переможці будуть створювати коаліції.

За словами Кочури, уникнути такого об’єднання буде неможливо, оскільки на сході України є регіони, де «буде значна підтримка цієї партії».

«Треба буде якусь конструкцію (співпрацю між партіями, - ред.) вибудовувати», — додав він.

На питання, чи готові «Слуги» об’єднуватися з «Батьківщиною», Качура відповів, що «це може бути конструктивна робота». Щодо об’єднання з «Голосом» депутат «має сумніви».

Водночас Качура наголосив, що проситиме про виключення його з фракції, якщо «Слуга народу» об’єднається з «Європейською солідарністю». Він пояснив це тим, що політсила Петра Порошенка «є прямим опонентом партії «Слуга народу», і люди не сприйматимуть таку співпрацю».

Крім того нардеп бачить можливою співпрацю «національних політичних партій», якою є і його політсила, з «локальними політичними партіями» у регіонах.