Після перерахунку голосів Вірастюк все одно залишається переможцем довиборів

Центральна виборча комісія (ЦВК) склала новий протокол за результатами довиборів в окрузі №87 на Івано-Франківщині. Кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк залишається лідером перегонів.

Про це повідомила громадська мережа «ОПОРА».

Так, під час перерахунку бюлетенів результати голосування визнали недійсними на 6 дільницях. Там виявили менше голосів за кандидата Олександра Шевченко - за головного конкурента Вірастюка.

Після цього ЦВК склала новий протокол за результатами довиборів на окрузі №87.

Лідером все одно залишився Вірастюк. За нього віддали свої голоси 14 811 людей, за Олександра Шевченка («За Майбутнє») — 13 942, за кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського — 13 463.

Водночас Олександр Шевченко заявив, що оскаржуватиме рішення ЦВК в суді, бо воно суперечить постанові Великої палати Верховного суду, рішенням інших судів щодо цих виборів та закону.

«Нагадаю, ми вважаємо, під час монопольної «окупації» спецпідрозділами СБУ приміщення ОВК з документації саме цих шести дільниць були викрадені 504 бюлетені за лідера перегонів, що змінило результат волевиявлення виборців округу на користь провладного кандидата», - наголосив Шевченко в Facebook.