«Подивимося... Це лише початок»: Мендель прокоментувала санкції США проти Коломойського

Речниця президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель прокоментувала можливість видачі олігарха Ігоря Коломойського Сполученим Штатам, а також назвала санкції проти нього лише «початком».

Про це вона заявила в інтерв’ю виданню «Гордон».

Мендель зазначила, що «Зеленський готовий кинути виклик впливу українських олігархів усюди: від енергетичного і банківського секторів до політики й медіа».

«Менше ніж два роки минуло, у нас стався удар по трьох дуже відомих людях, які представляють величезні фінансові групи, які зробили свої статки на державному бюджеті, податках – на тому, за що мають жити українці. Такого не робив ніхто», — сказала вона.

Речниця президента підкреслила, що йдеться про Віктора Медведчука, Дмитра Фірташа та Ігоря Коломойського.

«Штати — це поки досить... Так, санкція визначена, яка є більше символічною і свідчить, що у них є докази його корупції, оскільки там звучить чітко слово "корупція". Я думаю, що це не кінець. Думаю, це початок», - прокоментувала Мендель санкції США щодо Коломойського.

Також вона нагадала про кримінальну справу щодо виведення 137 млн гривень з «ПриватБанку», в межах якої підозри вручили колишнім посадовцям банку.

Проте чіткої відповіді, чи очікувати тепер санкцій України проти Коломойського, речниця президента не відповіла.

«Ну, подивимося», - сказала вона.

Мендель також не дала прямої відповіді і на запитання, чи зможе Україна видати бізнесмена Сполученим Штатам.