«Поки є тільки ідея»: Єрмак розповів про ініціативу карати за публікацію таємно записаних розмов посадовців

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що поки законопроєкт, за яким хочуть карати за публікацію записів таємних розмов топ-чиновників, на стадії ідеї — напрацювань немає. Про це він розповів у коментарі «НВ».

За словами Єрмака, іноземні партнери мають бути впевненні, що їхні розмови з українськими топ-чиновниками не опублікують.

«Думаю, всі розуміють, що така публікація може завдати шкоди національним інтересам України і погіршити відносини нашої країни з іншими державами», — сказав глава Офісу президента, додавши, що закон має прибрати «токсичність з іміджу України, перестати асоціюватися з плівками».

Єрмак запевнив, що поки напрацювань немає, є тільки ідея. Перед написанням законопроєкту в оточенні Зеленського планують проконсультуватися з експертами.

Також, за його словами, ініціатива не буде стосуватися публікації аудіозаписів розмов, які свідчать про злочин вищими посадовими особами України, зокрема корупційних. Вона не буде поширюватися на роботу журналістів і не становитиме загрози для свободи слова, запевняє Єрмак.

Нагадаємо, в інтерв'ю The Washington Post Андрій Єрмак заявив, що в Офісі президента хочуть ухвалити закон, який зробить злочином публікацію записів таємних розмов топ-чиновників.