Поліція не підтвердила інформацію щодо побиття Дубінського у СІЗО

Поліція перевірила повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень народному депутату Олександру Дубінському в СІЗО. Правоохоронці заявили, що за результатами перевірки ця інформація не підтвердилась. Адвокати Дубінського заявили, що судмедекспертиза нібито не проводилася.

Про це повідомила поліція Києва.

Там зазначили, що отримали повідомлення від адвоката Дубінського про те, що депутату протягом 2 діб під час перебування у слідчому ізоляторі завдавали тілесні ушкодження.

«Слідчо-оперативна група поліції Києва прибула до пенітенціарної установи для зʼясування обставин події. За результатами перевірки, судово-медичного дослідження інформація, викладена у повідомленні, не підтвердилась», — заявили в поліції.

У державній установі «Київський слідчий ізолятор» згодом написали, що після повідомлення про нібито побиття були викликані бригада швидкої меддопомоги та поліція. Адміністрація слідчого ізолятора стверджує, що надала повне сприяння правоохоронцям та медикам.

Там додали, що у Дубінського за результатами огляду лікарі встановили «задовільний стан здоров’я та відсутність підстав для госпіталізації за межі установи попереднього увʼязнення».

«Органами поліції проведено комплекс заходів (включно із судово-медичним дослідженням), за результати яких, інформація про побиття підозрюваного Дубінського не знайшла свого підтвердження», — йдеться у повідомленні.

Адміністрація слідчого ізолятора також готується звернення до ДБР та КДКА щодо дій адвокатів підозрюваного.

А в Telegram-каналі Дубинського, який нині ведуть його адвокати, заявили, що судмедекспертиза з Дубінським не проводилася, бо фігуранта нібито не дозволили вивезти із СІЗО. Також захист підозрюваного стверджує, що «завдяки втручанню народного депутата, начальник СІЗО ухвалив рішення про переведення Дубінського в одиночну камеру з відеоспостереженням».

Водночас адвокати фігуранта заявляють, що слідчий ДБР не розглянув заяву про заходи безпеки.