Порошенко повернувся в Україну

Сьогодні, 17 січня, п'ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко прилетів з Польщі до України. 

Про це повідомила народна депутатка від «ЄС» Ірина Геращенко у Facebook

«Літак Варшава-Київ тільки но приземлився в Жулянах. Поблизу аеропорту зібралося більше 15 тисяч прихильників Петро Порошенко і просто небайдужих людей, які не дадуть ЗЕнуковичу побудувати автократією в Україні». – написала депутатка. 

В аеропорту до прибуття літака почалася масова акція: прихильники Порошенка прийшли з плакатами «Є Порох, дамо вогню», «Україні потрібен Порох», «До булави треба голови», «Повернемо Україні гідність» тощо.

Крім того, були присутні громадські та політичні діячі, а також нардепи з інших політичних фракцій. 

Поліція та Нацгвардія в аерпорту біля терміналу «А» підігнали автобуси та вантажівки. 

На паспортному контролі Петра Порошенка зустріли працівники Державного бюро розслідувань, зокрема якийсь Сергій Кулакевич.

Нардеп Олексій Гончаренко звинуватив працівників ДБР у перешкоджанні паспортному контролю. При цьому депутат наголосив, що працівники ДБР не є прикордонниками і діють поза межами своєї компетенції. 

Під час проходження контролю у Порошенка забрали паспорт громадянина України та відмовилися його віддавати. Порошенко заявив, що його не пускають на територію України. 

Врешті п'ятому президенту повернули документи і він разом із прихильниками та журналістами пройшов повз численних правоохоронців. При цьому лідер ЄС попередив силовиків про відповідальність у разі застосування сили до присутніх. 

За словами Порошенка, прикордонники заявили йому, що мають встановити його особу. Політик зазначив, що разом із прикордонниками діяли силовики у чорній формі, а біометричний паспорт перевіряли близько 15 хвилин.

Під час виступу в аеропорту Порошенко подякував за присутність українським і міжнародним журналістам. Після чого п'ятий президент вирушив на засідання щодо справи про держзраду у Печерський райсуд Києва, яке має розпочатися о 11:00.