Порошенку обиратимуть запобіжний захід у день його повернення до України - ДБР

П'ятому президенту України, лідеру опозиційної партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку планують обирати запобіжний захід у справі про держзраду у день його повернення до України - 17 січня.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

"За інформацією зі ЗМІ, п'ятий президент України планує повернутися до України 17 січня 2022 року. Тому органи досудового розслідування розраховують на проведення усіх необхідних процесуальних дій в день його повернення, у тому числі обрання запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

ДБР також звинуватило Порошенка в ухиленні від явки до суду та припустили обрання суддею "найбільш суворого запобіжного заходу".

Нагадаємо, 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. У ДБР розповіли, що йдеться про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям "Л/ДНР".

У цій справі, крім Порошенка, фігурантами вже є народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадник міністра екології Сергій Кузяра.