Проти Шарія та Деркача запроваджено санкції - РНБО

Рада національної безпеки та оборони  (РНБО) запровадила повний пакет санкцій проти пророссийского блогера Анатолія Шарія, народного депутата Андрія Деркача та ще трьох осіб. 

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу 20 серпня.

Так, повний пакет санкцій запроваджено проти Анатолія Шарія, його дружини - Ольги Шарій, Алли Бондаренко - мами Ольги Шарій, головреда проросійського видання «Страна.ua» Ігоря Гужви та позафракційного нардепа Андрія Деркача. 

«Прийнято рішення ввести санкції проти народного депутата Андрія Деркача та кола осіб, які під санкціями США. На сьогоднішній день ми запропонували ввести санкції щодо пана Гужви Ігоря Анатолійовича і безпосередньо до афілійованих з ним юридичних осіб. Вони займаються протиправною діяльністю на території нашої країни. Крім того, проти фізичних осіб: Бондаренко Алли Іванівні, Шарій Ольги Олексіївни, ну і безпосередньо Шарія Анатолія Анатолійовича», - заявив Данілов.

Сам Шарій уже заявив у своєму Telegram-каналі, що це такий подарунок на його день народження, і сказав, що почне «боротися проти родичів (Зеленського)».